Descriere
Chateau Purcari
Cu un buchet absolut fermecător, care captivează de la prima degustare, Roșu de Purcari este o adevărată încântare a simţurilor pentru iubitorii de vin roşu. În compoziţia sortimentului regăsim soiurile Cabernet Sauvignon 50%, Merlot 35% şi Malbec 15%, care se completează reciproc excelent pentru a contura o paletă aromatică bogată şi complexă. Vinul este obţinut din struguri recoltaţi manual şi vinificaţi prin metoda tradiţională. Procesul de maturare în barrique franțuzesc din lemn de stejar durează 18 luni, timp suficient pentru ca vinul să capete profunzime şi să îşi contureze un profil exigent. Se decantează timp de 30 de minute înainte de servire.
Culoare: roşu cărămiziu.
Miros: note bogate de fructe de pădure, în special afine, coacăze negre, prune uscate şi accente calde de vanilie.
Gust: arome intense de prune şi fructe de pădure negre, proaspăt culese.
Asocieri culinare: Roşu de Purcari se potriveşte foarte bine alături de preparate pe bază de carne de vânat sau miel, parmezan sau brânză Cheddar.
"La sfârșitul secolului al XII-lea, viticultura apare ca îndeletnicire economică de bază, aflată sub protecția statului în Valahia și Moldova, cnezate pe teritoriul vechii Dacii. Ulterior, se va descoperi că, deși toate aceste teritorii sunt prielnice pentru viticultură, există, totuși, un șir de regiuni, unde se produce un vin cu totul special. Anume un astfel de loc este satul Purcari, podgoriile căruia se aflau pe atunci în proprietatea Mănăstirii Afon-Zograf. Istoria Purcari începe în secolul XVIII, când coloniștii francezi au luat în arendă pământurile de la mănăstire, obligându-se să mențină podgoriile în bună ordine și să fie plătită desetina din venituri și roadă. Doar decenii mai târziu s-a confirmat faptul că podgoriile Purcari sunt, într-adevăr, amplasate la aceeași latitudine ca celebra zonă vinicolă din Franța, iar solul bogat în rubidiu conferă vinurilor o culoare purpurie intensă, specifică și vinurilor bordoleze. În 1878 vinăria sărbătorește adevăratul triumf la Expoziția Mondială de la Paris, când în cadrul unei degustări închise, experţii francezi au fost impresionaţi de un vin sec, de culoare intens- rubinie, fiind siguri că este un vin de Bordeaux. Mare însă le-a fost mirarea să afle că vinul își are originile într-un sătuc necunoscut de pe malul Nistrului. Acesta este momentul când Negru de Purcari a obținut prima sa medalie de aur la o expoziție internațională. În 2013, când Purcari numără aproape două secole de la fondare, a fost lansată noua sa imagine. Schimbarea reprezintă o nouă etapă în dezvoltarea vinăriei, fiind condiţionată de evoluţia intensă a acesteia din ultimii 10 ani. Podgoriile plantate în anul 2003-2004 au ajuns la maturitate, când calitatea strugurilor îşi atinge îndrăzneţ apogeul, iar vinul se manifestă în toată amploarea, devenind din ce în ce mai select."
Specificatii
Caracteristici |
Tip bautura
Vin Rosu |
Soi strugure
Cabernet Sauvignon
Malbec
Merlot |
Aspect
Rosu caramiziu |
Baricat
Da |
Nivel zaharuri
Sec |
Brand
Chateau Purcari |
Tara de origine
Republica Moldova |
Regiune
IGP Stefan Voda |
An
2018 |
Alcool
13.5% |
Temperatura optima de servire
18-20°C |
Imbuteliere
0.75L |
Alergeni
Contine sulfiti |