Descriere
Masca del Tacco
Realizat cu o tehnică de agricultură străveche, născută probabil înainte de prima vinificare și pregătire a viței de vie a Vitis Vinifera. Constă în lăsarea strugurilor pe plantă dincolo de maturizarea completă pentru a-l lăsa să piardă apă, concentrând zahărul și acizii pentru a face strugurii mai puternici în cazul unei depozitări mai lungi. Această tehnică ajunge în Apulia, iar în zona Salento cineva înțelege că prin presarea stafidelor se obține un must mai bogat și mai concentrat, din care un vin mai robust, durabil și longeviv, caracteristici foarte importante pentru comerțul la acea vreme. Din acest motiv, această tehnică se înscrie în tradiție și de aceea facem LuLi-ul nostru: vin plin de corp, satisfăcător și longeviv, care celebrează tradiția, munca și oamenii care au contribuit atât de mult la istoria acestui pământ. Roșu rubin intens intens. Fructe sălbatice pe nas, floare roșie, ierburi aromatice, humus și eucalipt. Foarte fructat în gură, bine echilibrat, umplut cu o mare persistență.
Culoare: roșu-rubiniu intens și luminos.
Miros: fructe de pădure, flori roșii, plante aromatice, humus.
Gust: intens fructat, puternic, consistent și persistent.
Asocieri culinare: paste cu sos de carne sau ragu, carne de vită, carne de bivol, tocană, brânzeturi maturate.
"În 2010, Felice Mergè, ghidat de experiența tatălui său Armando, cumpără și restaurează o clădire cunoscută de mult ca Cooperativa Comunale dei Produttori di Erchie, activă din 1949. Redenumită ca Masca del Tacco, clădirea este readusă la splendoarea rurală inițială, dar la îmbogățit în același timp cu cele mai noi echipamente și tehnici de producție inovatoare, menite să producă cea mai bună calitate a vinului fără a-și pierde natura tradițională. Masca del Tacco și-a extins ulterior podgoriile în zona Veglie și Torricella. Căldura pământului și afluxul maritim din peninsula Salentina, mâinile harnice ale fermierilor, vremea: acești factori au ca rezultat vinuri extrem de caracterizate de Masca del Tacco. Tradiție, identitate și teritoriu dar și pasiune, angajament și experiență: acestea sunt valorile împărtășite de Compania care continuă să cultive strugurii autohtoni, valorificând potențialul solului pentru ca sticlele sale să culeagă arome care sunt o expresie modernă, dar în același timp. timpul reprezintă patrimonii vitivinicole unice istorice. Lucrarea viei se face manual, vinificația este tradițională, iar utilizarea lemnelor de învechire nu este niciodată prea invazivă, pentru a obține un produs final cât mai pur. Filozofia companiei este de a pune echipamentele și tehnologiile avansate în slujba unei mari tradiții vinicole."
Premii:
-2021- 98 points Luca Maroni
-2020- Gold Medal Mundus Vini | Gold medal Berliner Wine Trophy | 98 Luca Maroni
-2019- Medaglia d’Oro Berliner Wine Trophy | Medaglia d’Oro Asia Wine Trophy | 98 punti Luca Maroni
-2018- 98 punti Luca Maroni
-2017- 98 points Luca Maroni
-2016- 98 points Luca Maroni | Silver Medal Berliner Wine Trophy
-2015- 98 points and 1st Best Italian Red Wine Luca Maroni
Specificatii
Caracteristici |
Tip bautura
Vin Rosu |
Soi strugure
Sangiovese
Lambrusco
Montepulciano
Primitivo |
Aspect
Rosu |
Nivel zaharuri
Sec |
Brand
Masca del Tacco |
Tara de origine
Italia |
Regiune
Puglia |
An
2021 |
Alcool
14.5% |
Temperatura optima de servire
16-18°C |
Imbuteliere
0.75L |
Alergeni
Contine sulfiti |