Descriere
Pampero
Ron Añejo Pampero Selección 1938 este un rom negru premium, creat cu un singur scop, pentru a obține cel mai echilibrat rom dintre toate. Aceasta este inima Pampero – un amestec de trecut și prezent care vă invită să savurați cei 70 de ani ai Casei Pampero. Creat cu pasiunea, priceperea, expertiza lui Pampero și ales din 10 butoaie diferite. Acest rom negru este perfect echilibrat pentru a fi savurat fie amestecat, fie sec.
Culoare: închisă, roșiatică
Miros: zahăr ars, vanilie, lemn, fructe și miere
Gust: caramel, prune uscate, miere, condimente, completate de un gust ușor amărui, semi-dulce.
Finish: este picant, note de nucșoară, cacao și puțin stejar
Asocieri culinare: porc pregătit la grătar
"În 1938, Alejandro Hernández și Luis Toro au avut dorința, determinarea și spiritul antreprenorial de a adopta o nouă abordare a fabricării romului; rezultatul ar fi urmat să uimească întreaga lume, schimbând pentru totdeauna istoria romului venezuelean. Pampero a fost creat într-o casă colonială din Caracas, un oraș cu caracteristici geografice și climatice excepționale. Hernández și Toro și-au dat seama că ingredientele disponibile și clima creată de combinația dintre munți, junglă și coastă au rezultat într-un amestec aproape magic, al cărui farmec se simțea în fiecare picătură din lichidul său extraordinar. Pampero surprinde libertatea câmpiilor, mândria unei națiuni și pasiunea spiritului fondatorilor săi. Este un rom ca nimeni altul și primul rom care se numește Añejo (în spaniolă pentru maturare) din Venezuela. Rom Pampero™ rezultă din cea mai bună melasă de trestie de zahăr fermentată, distilată și învechită în butoaie de stejar. Totul începe prin a pasa trestia de zahăr pentru a extrage sucul. Se fierbe și se usucă pentru a forma melasa. Ajunsă în distilerie, adăugăm apă și drojdie în melasă pentru a începe fermentația. Alcoolul din distilare triplă este apoi diluat cu apă de la 96% la 60%. Intră în butoaie de stejar alb și se odihnește pentru timpul de învechire, diferit pentru fiecare tip de rom. În timpul acestui proces are loc oxidarea, iar alcoolul și lemnul butoaielor schimbă unele componente. Când este timpul, deschidem butoaiele, amestecăm diferite romuri în funcție de formulă, filtrăm băutura spirtuasă și reducem alcoolul la 40%. Abia atunci îl îmbuteliem sub cele mai stricte proceduri de control al calității."
Premii:
-SAN FRANCISCO WORLD SPIRITS COMPETITION 2022
-RUM AND CACHACA MASTERS 2022
Specificatii
| Caracteristici |
Brand
Pampero |
Aspect
Ambra inchis |
Tara de origine
Venezuela |
Regiune
Caracas |
Alcool
40% |
Imbuteliere
0.70L |