Descriere
Lheraud
Istoria casei de coniacuri Lheraud începe pe la sfârșitul secolului XVII, atunci când Alexander Lheraud începe să cultive struguri din soiurile Folle Blanche, Ugni Blanc și Colombard și să producă coniacuri în apropierea orașului Cognac, aflat în provincia Petite Champagne. Chiar și în zilele noastre, producția de coniacuri se realizează prin metodele tradiționale pentru a păstra autenticitatea licorilor, iar materia primă trece printr-un proces de dublă distilare, astfel încât gustul rămâne cel natural. Toate aceste procese și etape ale producției sunt monitorizate de o comisie de specialiști, lucru care a transformat casa Lheraud în una dintre cele mai sofisticate din lume, preferata caselor regale şi a restaurantelor haute-cuisine. Lheraud Cognac Cuvee este maturat timp de 10 ani în butoaie tradiționale de stejar Limousin şi dezvăluie note florale de tradafir, dar și arome delicioase de prune și vin vechi de Porto. Recipientul este şi el unul select, o sticlă suplă cu design minimalist ce poartă semnătura casei de coniacuri Lheraud.
Culoare: ambră
Miros: buchet predominant floral, cu accente proaspete de trandafir
Gust: un melanj boem de arome delicioase, unde remarcăm prune, vin vechi de porto și accente de lemn de stejar
Finish: lung, intens aromat
"Primele sticle din cognacul Lhéraud au fost fabricate în 1802, în inima regiunii Petite Champagne din Franța, unde solul calcaros al locului imprimă cognacului Lhéraud o tușă minerală și un gust de durată. De atunci, urmașii familiei Lhéraud au păstrat tradițiile și savoir-faire-ul autentic producând în prezent cognacuri și armagnacuri de calitate excepțională. Podgoria Lhéraud se află pe dealurile de lângă râul Charente și are o suprafață de 85 de ha, pe care se cultivă soiuri ca: Ugni Blanc, Collombard și Folle Blanche. Inima locului, unde ia naștere cognacul, se află în satul Angeac, la adăpostul zidurilor unei case vechi de secole, construită numai din piatră ce provine din regiune. Aici sunt păstrate și butoaiele cu licoarea prețioasă, care este maturată natural. Începând cu anii 1970, Guy Lhéraud a oprit vânzarea cognacului către producători externi, lansându-l pe piață sub eticheta ce îi poartă numele: cognac Lhéraud, scrisă de mână și lipită pe sticle de soția sa, Andrée. Astăzi, toate produsele Lhéraud sunt făcute din strugurii proveniți de la propriile vii, iar toate procesele, de la culegere, la distilare, maturare, îmbuteliere și etichetare sunt executate de către membrii familiei, așa cum au învățat de la înaintași."
Specificatii
Caracteristici |
Tip bautura
Cognac |
Brand
Lheraud |
Aspect
Chihlimbar |
Vechime
10 Ani |
Tara de origine
Franta |
Regiune
Petite Champagne |
Alcool
42% |
Imbuteliere
0.70L |