Descriere
Lheraud
Casa Lheraud este una dintre cele mai apreciate mondial, cu o tradiție ce datează încă din anul 1680. Atunci au început să fie cultivați strugurii Ugni Blanc, Folle Blanche și Colombard pe moșia familiei L’Heureux. Experiența și măiestria brandului sunt astăzi incontestabile, păstrând metodele naturale de realizare a coniacului. Coniacul elitist Charles X a luat naștere când a fost comandat de către Charles de Cracks, mareșalul Franței ce a servit la curtea regelui Ludovic al XIII-lea, purtându-i astfel numele. Produs în apropierea orașului Cognac Petit Champagne, Charles X este obținut din soiurile nobile de struguri Ugni Blanc, Colombar și Folle Blanche, cultivate în podgoriile Grande Champagne, Petite Champagne și Fins Bois. Charles X este un ansamblu de coniacuri maturate între 25 și 50 de ani în butoaie de stejar Limousin. Astfel se obține un buchet floral rafinat, cu arome de fructe zemoase, accentuate fin de note de tutun. Coniacul vine în cutia sa originală din lemn, o adevărată capodoperă a tradiției casei Lheraud şi e destinat adevăraților cunoscători.
Culoare: ambră.
Miros: un buchet expresiv, floral, cu accente de vanilie, ciocolată și condimente
Gust: arome catifelate de fructe, completate cu note subtile de tabac
Finish: un finish cald, prelung
"Primele sticle din cognacul Lhéraud au fost fabricate în 1802, în inima regiunii Petite Champagne din Franța, unde solul calcaros al locului imprimă cognacului Lhéraud o tușă minerală și un gust de durată. De atunci, urmașii familiei Lhéraud au păstrat tradițiile și savoir-faire-ul autentic producând în prezent cognacuri și armagnacuri de calitate excepțională. Podgoria Lhéraud se află pe dealurile de lângă râul Charente și are o suprafață de 85 de ha, pe care se cultivă soiuri ca: Ugni Blanc, Collombard și Folle Blanche. Inima locului, unde ia naștere cognacul, se află în satul Angeac, la adăpostul zidurilor unei case vechi de secole, construită numai din piatră ce provine din regiune. Aici sunt păstrate și butoaiele cu licoarea prețioasă, care este maturată natural. Începând cu anii 1970, Guy Lhéraud a oprit vânzarea cognacului către producători externi, lansându-l pe piață sub eticheta ce îi poartă numele: cognac Lhéraud, scrisă de mână și lipită pe sticle de soția sa, Andrée. Astăzi, toate produsele Lhéraud sunt făcute din strugurii proveniți de la propriile vii, iar toate procesele, de la culegere, la distilare, maturare, îmbuteliere și etichetare sunt executate de către membrii familiei, așa cum au învățat de la înaintași."
Specificatii
Caracteristici |
Brand
Lheraud |
Aspect
Ambra inchis |
Vechime
30 Ani |
Tara de origine
Franta |
Regiune
Petite Champagne |
Alcool
43% |
Imbuteliere
0.70L |