Descriere
Campari
În anul 1860, Gaspare Campari creează o băutură dulce-amăruie deosebită, obţinută prin infuzarea a 68 de ierburi, fructe şi condimente în apă şi alcool timp de 2 săptămâni. În scurt timp sortimentul este îndrăgit în toată italia şi mai apoi în lume. Aperitivul poate fi servit simplu, la temperatură scăzută sau într-un cocktail. Una dintre cele mai dese combinaţii este cea de Campari, suc de lămâie şi apă minerală. Băutura este slab alcoolizată şi poate fi savurată în serile călduroase de vară, datorită caracterului său proaspăt şi revigorant. Culoarea hipnotizantă, mirosul îmbietor şi gustul unic fac ca vestitul sortiment italian să fie consumat cu plăcere în toate colţurile lumii.
Culoare: roșu aprins
Miros: note proaspete şi expresive de ierburi aromatice, învăluite elegant în tonuri florale
Gust: buchet amplu, dulce-amărui, dominat de note de fructe proaspete, fructe uscate şi plante aromatice
Finish: lung, amărui
"Campari este o marcă carismatică şi contemporană, care a rămas fidelă reţetei originale. Naşterea acestei legende se datorează talentului lui Gaspare Campari, fondatorul companiei. În anul 1860, după un şir lung de experimente, Gaspare creează în sfârşit reţeta care avea să îi aducă succesul. Campari este o băutură alcoolică obţinută prin infuzarea plantelor, ierburilor aromatice şi fructelor în alcool şi apă. Numărul ingredientelor care intră în compoziţia sortimentului nu se ştie exact, pentru că reţeta a rămas secretă. Sortimentul a fost întotdeauna un simbol al pasiunii şi aventurii atunci când vorbim despre aperitive. Campari este cel mai cunoscut bitter italian, fiind unul dintre ambasadorii spiritului vesel şi seducător al italienilor în lume. Aroma amăruie intensă, culoarea vibrantă şi parfumul îmbietor al acestei băuturi versatile conturează o experienţă gustativă unică şi captivantă, motiv pentru care este folosită adesea ca bază pentru unele dintre cele mai faimoase cocktailuri din lume."
Specificatii
Caracteristici |
Stil
Bitter |
Brand
Campari |
Aspect
Rosu aprins |
Tara de origine
Italia |
Regiune
Lombardia |
Alcool
25% |
Imbuteliere
0.70L |