Descriere
Masca del Tacco
"Lu Ceppu" Negroamaro de la Masca del Tacco este un vin ce întruchipează sufletul sălbatic și generos al sudului Italiei. Cu o culoare rubinie profundă, aproape opacă, acest vin îți dezvăluie un buchet intens de fructe negre coapte- prune, cireșe, mure- completate de note de condimente dulci, ciocolată amaruie și un strop de tutun. Gustul este plin, catifelat și concentrat, cu taninuri moi și rotunde, bine integrate. Finalul este lung, cald și ușor balsamic, lăsând o senzație de profunzime și autenticitate.
Culoare: roșu- rubiniu intens
Miros: mure, cireșe alcoolizate, ierburi aromatice, floare de coacăz roșu, ferigă, condimente
Gust: catifelat, structurat, fructat și condimentat, proaspăt, ușor tanic și incredibil de persistent.
Asocieri gastronomice: aperitive, paste cu ragu de miel, BBQ, brânzeturi cu maturare medie, și de încercat pe gulaș și alte preparate din carne din diverse bucătării internaționale.
"În 2010, Felice Mergè, ghidat de experiența tatălui său Armando, cumpără și restaurează o clădire cunoscută de mult ca Cooperativa Comunale dei Produttori di Erchie, activă din 1949. Redenumită ca Masca del Tacco, clădirea este readusă la splendoarea rurală inițială, dar la îmbogățit în același timp cu cele mai noi echipamente și tehnici de producție inovatoare, menite să producă cea mai bună calitate a vinului fără a-și pierde natura tradițională. Masca del Tacco și-a extins ulterior podgoriile în zona Veglie și Torricella. Căldura pământului și afluxul maritim din peninsula Salentina, mâinile harnice ale fermierilor, vremea: acești factori au ca rezultat vinuri extrem de caracterizate de Masca del Tacco. Tradiție, identitate și teritoriu dar și pasiune, angajament și experiență: acestea sunt valorile împărtășite de Compania care continuă să cultive strugurii autohtoni, valorificând potențialul solului pentru ca sticlele sale să culeagă arome care sunt o expresie modernă, dar în același timp. timpul reprezintă patrimonii vitivinicole unice istorice. Lucrarea viei se face manual, vinificația este tradițională, iar utilizarea lemnelor de învechire nu este niciodată prea invazivă, pentru a obține un produs final cât mai pur. Filozofia companiei este de a pune echipamentele și tehnologiile avansate în slujba unei mari tradiții vinicole."
Premii:
-2021- 97 points Luca Maroni
-2020- 97 points Luca Maroni
-2019- 97 points Luca Maroni
Specificatii
| Caracteristici |
Tip bautura
Vin Rosu |
Soi strugure
Negroamaro |
Aspect
Rosu |
Nivel zaharuri
Sec |
Brand
Masca del Tacco |
Tara de origine
Italia |
Regiune
Puglia |
An
2022 |
Alcool
14.5% |
Temperatura optima de servire
16-18°C |
Imbuteliere
0.75L |
Alergeni
Contine sulfiti |